2008. február 5., kedd

Kochin

Megnezzuk Pittike es Ildiko szallodajat, hatha itt ragadunk mi is ejszakara, de az arat nem az othonapos tartozkodasra berendezett penztarcakhoz szabtak, hiaba alkudjuk le az eredeti osszeg felere. A szoba gyonyoru, Tv, legkondi, nagy vetett agy, egyenruhas szemelyzet, egy kicsit mar idegenkent mozgunk ebben a kornyezetben, elszoktunk tole, most meg mar nem is ezt keressuk, talan kicsit tul steril. Talalunk masikat. Szinten tul jo, de elkepesztoen jolesik egy igazi furdoszoba!

Pittike remek munkat vegzett az alatt a harom nap alatt, amit meg kettesben toltottek itt erkezesunk elott! Le a kalappal! Lehet ra szamitani! Nem hiaba vettem be, a meg Ceski Krumlovban, egy szamos kocsman ativelo esten megalakitott Foldalatti Ellenallasi Mozgalmunkba!
Jut eszembe, ezuton is gratulalok masik ket alapito tagunk, Hajni es Viktor, nemreg erkezett babajahoz! Szepen gyarapodik a mozgalom!

Visszaterve Pittikehez, minden alkohol lelohelyet ugyesen felterkepezett, naprakesz az arakban, otthonosan mozog barrol-barra, sok helyen mar regi kedves ismeroskent koszontik. Szep munka! Jelentosen meg is konnyiti a helyzetunket, hiszen Goaval ellentetben Kerala allamban nem olyan konnyu uzemanyaghoz jutni. Csak kijelolt Brandy Shop-ok arusitjak, valamint a nagyobb szallodak barjai. Ez azert vicces, mert itt alakitanak ki a helyi szesztarsak szamara is elkulonitett itato helyeket. Ezt ugy kell elkepzelni, mintha a Roosevelt teri Four Seasons Grasham Palace aljaban lenne egy eldugott, nyockeres, kopkodos-kesdobalos kocsma is, mely szinten a szallodahoz tartozik. Sokszor mi is itt fogyasztunk. Vegyuljunk a helybeliekkel, mint ahogy azt irtam mar korabban!
Edes dolog, hogy bizonyos napokon meg itt sem szolgalhatnanak fel alkoholt, ilyen peldaul Mahatma Gandhi halalanak evforduloja, illteve isten tudja miert, minden honap elseje. Ilyenkor sem kell, hogy szomjazzunk, de az egesz logisztika leginkabb egy gengszter film szajre atado jelenetere emlekeztet. Odasomfordalsz a szalloda keritesehez es kulonbozo hangjelzesekkel felhivod magadra a zart kapuk es ajtok mogott varakozo "barosok" figyelmet. Mintha csak az idojarasrol csevegnetek, o felveszi a rendelest, te pedig a kerites racsan at eszrevetlenul bejuttatod az osszeget. Utana mindenki percekre eltunik, 
te setalgatsz, majd egyszercsak megjelennek az ujsagpapirba es zacskokba csomagolt cuccal,
mar csak ugyesen le kell lepned a helyszinrol.

Setalunk Fort Kochi rakpartjan, ahol oriasi hajitogepekre emlekezteto szerkezetekkel logatnak be teniszpalya meretu meritohalokat, hogy a szorosban elhalado gigantikus aruszallitok, tankerek es udulohajok elol a part fele menekulo elolenyeket zsakmanyul ejtsek. A parton azon frissiben alkudhatsz az arura, meg minden el, mozog, mindenki kiabal, igazi nagyker halarveresek zajlanak, mi is beszallunk egy kiskereskedelmi arharcba. Meg is van az eredmeny, ket kilo tigris- es kiralyrak, valamint egy meretes voros suger tarsasagaban andalgunk a legkozelebbi etterem konyhaja fele. Letargyaljuk az elkeszites modjat es mar dolunk is hatra a teraszon, ez sem olyan kiabrandito hely...

Nincsenek megjegyzések: