2008. február 28., csütörtök

Kardomba dolok

Kardomba dolok, de elvezem a helyzetet. Hogy miert? Szonokolok itt allandoan, hogy en csak nyugdijas koromban fogok turistacsoporttal folklore showt nezni a vacsi mellol. Erre tessek, itt ulok!
Na jo, azert nem egeszen igy kell elkepzelni! Az ember masfel honapnyi indiai koszt utan, megha az megoly kivalo is es mindannyian imadjuk, elkepeszto vagyat erez egy kis hazai, de lagalabbis az europai izek utan. Ez nem egyszeru eset, mert ugye sok etterem kinal olasz, izraeli, kontinentalis fogasokat is, de a legtobb esetben ezeknek annyi koze van a vart erdetei izvilaghoz, mint tevepasztornak a kibernetikahoz. Mar az etlapok is viccesek, nem nagy bizalmat kelt egy nemzetkozi konyha, ha meg az etelek nevet sem tudjak helyesen leirni. Allitolag a sok vendeglos neha pusztan lemasolja egymas etlapjat, igy a tobbszoros atirasok elkepeszto eredmenyeket szulnek:
Bruschetta: Bruce Kheta / Bruscieta
Aglio Olio: ALo Olo / Agly Oylo
Tagliatelle: Taghli Teller / Thal Thele
Gombas pizza: Pizza con Mushroomo / Pizza 'n' fungi
Stroganoff: Strong 'O Noff / Strogenaf
Tomato: Tomate / Tomet
Potato: Potetoo

Szoval erdekes a moka, de most a Lonely-ban talalunk egy ettermet, amely allitolag kivalo kontinentalis konyhaval is hivogat. A riksas kivisz minket a halal f...ra, mar kezdunk megbizonyosodni, hogy eltevedtunk, de egyszer csak egy remek kornyeken megyunk at, jo szallodak es meg mintha egy ejszakai klub elegans bajarta is latszana. Nocsak... Kesobb egy autout melletti epitkezesnel fekezunk, ahol csak egy ejjeli or vigyazza a vashalmokat. Mondom emberunknek, hogy elmehet melegebb egtajakra, egy fillert sem fog kapni. Mutogat, hogy itt van az eterem, csak kicsit vissza kell setalni.
-Persze baratom, tudod kivel szorakozz!
A jarokelok is bekapcsolodnak a beszelgetesbe es meggyoznek, hogy setaljunk vissza 50 metert, az ottani kapuhoz. Megtesszuk, es lam egy luxus szalloda tunik fel a fak kozul. Kiderul, hogy a keresett ettermunk ennek a kertjeben all. Papucsban, es este leven, melegito felsoben slattyogunk be a hajlongo turbanok es munderosok sorfala kozott. A kertben makulatlan pazsit, palmafak es szokokutak, az asztalokon himzett selyem teritocskek, mecsesek, hibatlan teritek, a szekek feher textillel boritott fotelek. Az egyik szinpadon egy kioltozott zenekar, kicsit arrebb babjatekosok, odebb buveszek szorakoztatjak a nagyerdemut. Kerdezik, hogy melyik csoporttal vagyunk, de sajnos elbaltazzuk az ingyen svedasztal lehetoseget, mert bevalljuk, hogy mi a' la carte etkeznenk. Asztalunkhoz vezetnek a maharadzsa jelmezes felszolgalok es mi rohogunk, hogy jol kioltoztunk ma estere. Itt mas a merce! Feher emberek leven akar kurvanak oltozve, vagy medve jelmezben is a legnagyobb tisztelettel szolgalnanak ki.
Az izek vegre tenyleg nagyreszt europaiak es bar bosszankodunk, hogy ma kicsit akaratlanul is elvetettuk a sulykot anyagilag, de a jelentos mennyisegu gin tonic mellett is harman korulbelul 7400 forintot koltunk. Keretik nem rohogni, ez itt egy kisebb vagyonnak szamit, sot meg a mi othonapos budzsenknek sem kedvez!
Azon filozunk, hogy talan holnap is idejovunk... he...he...he

4 megjegyzés:

Évi írta...

Egyszer mi is így jártunk apával talpig "lezserben" a művész clubban New Yorkban.Puszika

mamcid írta...

Te Malacúr nagyon hiányoztok már a jobb falatoknál-majd küldök nektek Ohm-mal.Szuperek vagytok és nagyon jól néztek ki a képeken- az életben is? Jó hogy megosztjátok velünk páriákkal gondolataitokat,köszönet puszil egyetlen anyósod és nem is lehet több!!

mamcid írta...

Na!!! milyen ügyes a két anya!!!

chris írta...

Draga Anyuka!

Egy kis hazai, barmilyen formaban, barmelyik futarral sokat lenditene rajtunk, de azert az eletben sem nezunk ki most olyan szarul!

Egyebkent pedig le a kalappal mindket Mama elott! Uzenek a Gergonek, hogy addig is alkalmazhat benneteket rendszergazdanak!

pusszi