2008. március 12., szerda

Shiva szulinapja es Bond ujra kisert

Shiva szuletesnapja eppen Udaipurban ert minket. Volt is nagy felhajtas, mindenhol hivek tolongtak a neki szentelt templomoknal, egtek a fustolok, halmokban alltak az aldozati viragok, minden es mindenki diszbe oltozott.

Jo volt a toparti etterem tetoteraszan hallgatni a minden oldlarol aramlo ritualis zenet, gyonyorkodni a kivilagitott varosban es figyelni a fel-felvillano tuzijatekok fenyeit. Megegyszer, boldog szulinapot!

Mi ezt az estet egyebkent James Bonddal egyutt unnepeltuk. Ugy latszik, hogy o mindenhol kisert engem egesz India szerte. Itt Udaipurban forgattak ugyanis annak idejen (kb. a nyolcvanas evek eleje) az Octopussy cimu epizodot.
A fogonosz kastelya az egyik hegy tetejen tornyosulo Monsoon Palace volt, az amazonszeru holgyekbol allo noi ekszercsempesz banda feje - aki termeszetesen James szeretojeve valik-, pedig a vilag egyik legromantikusabb palotajaban lakott, mely egyben a varos jelkepe is. Udaipur kozepen tobb to is talalhato, es az egyik maharadzsa jo erzekkel a legszebb tavacska kozepebol kiemelkedo szigeten is felhuzott egy amolyan nyari lak feleseget. Az epuletegyuttes teljesen betakarja a sziget egeszet, igy a gyonyoru palota orias feher hattyukent lebeg a viz felszinen.

A varos legtobb etterme este hetkor Octopussy show-val kedveskedik vendegeinek. Ez abbol all, hogy egy korulbelul a filmmel egyidos tevekeszuleken levetitik magat a mualkotast. Ez az epizod talan a legbargyubb a Bond sorozatbol, Roger Moore foszereplesevel, de mi remekul szorakoztunk rajta. Nem rossz moka igy filmet nezni egy tetoteraszon iszogatva-eszegeteve.
Amikor a Lake Palace volt a filmen, akkor leneztunk a tavon lebego palotara, ha a Monsoon kastelyt mutattak, felpillantottunk ra, ahogy a hegyteton agaskodik az eg fele. Amikor az egyik furdo Ghat kerult kepbe, csak a hatunk moge vizslattunk, vegul, amig James a turbo riksaval szaguldozott a szuk utcakon, egymas szavaba vagva kiabaltunk, hogy itt setaltunk, ott vasarolgattunk es igy tovabb. Jopofa volt, he...he...he...

Lelkesedesunkben csak a szegeny pincerek nem osztoztak annyira, ok valoszinuleg hosszu evek, evtizedek ota minden este megcsodalhatjak Bond kalandjait.
:@)

5 megjegyzés:

Pittike írta...

Sajna nekünk a film kimaradt. Talán mert belefagyott a sör a poharunkba a teraszon.

Ágopapa írta...

Szia Papa! Kérd meg újra a 007-est,hogy ragadjon poharat!Mivel ma megint sürgős ünnepelni valónk van.Boldog névnapot neked!!Úgy gondolom lessz mit bepótolni,ha hazajöttök.További szép napot!Dodo&Ágo

Pittike írta...

Elfelejtettem. De a többiek eszünkbe juttatták. Boldog névnapot kívánunk! Az összes többit is ilyen helyen! Ídike és Pittike.

Évi írta...

Na végre megint itt vagyok, és olvaslak benneteket.Bár ebben a percben érkeztem de rögtön neki estem a blognak.Elgondolkodtam talán nem volt véletlen hogy ezt a nevet kaptad. Boldogabb névnapot talán nem is kívánhatnék.
Ajándék elérhetőség a szokott helyen.Milló puszi!

chris írta...

Koszonom, koszonom es koszonom!

Egy kicsit irigykedunk, mikor halljuk, hogy egyutt vagytok otthon, esetleg meg jokat is zabaltok ti gonoszok! Nagyon jo lenne ilyenkor hazaugrani, de csak arra az egy estere! Hi-hi