2008. január 25., péntek

Goa

GOA

Goa tenyleg maga a paradicsom...
Bar az embernek neha elsore egy kicsit kuzdenie is kell ezert.
Az ocean fele vezeto uton atverekszed magad egy csatorna felett, melynek "vize" minden bizonnyal oldja az aranyat is, a szaga pedig nagy hatekonysaggal vegez orrunk nyalkahartyaival. Temerdek tehen eli szokasos mindennapi eletet es szamukra is letezik Beach Life! Hevernek a parton, vagy esetleg befeszkelik magukat a napernyod tovebe. Roppant edesek, de nekem egyelore nem sikerul azt ereznem, hogy egy istenseggel allok szemben...tudom, velem van a baj!

Azsiaban meg soha egyetlen tengerparton sem lattam ennyi helybeli furdozot. Goa belfoldi turistacelpont is. A nok hosszu szariban, tiz kilo ekszerrel allnak a vizben, a ferfiak pedig hovatartozasuk fuggvenyeben farmerban, vagy oltony nadragban. A tarsadalmi elet igencsak elenk a parton.

Vegre ratalalunk kesobbi kedvenc helyunkre (mindenhol kell egy bazis), egy nadkunyho jellegu beach etteremre, mely napagyakkal es ernyokkel is vadaszik a turistakra. Megint lottek az aszketa eletmodnak. Az elkovetkezo nehany napban mar egy kilometerrol a nevunket kiabaljak, rohannak es beallitjak agyainkat kedvenc helyunkre, kozvetlen a viz melle. Keres nelkul erkezik a frissen facsart paradicsomle, a vodka, a Kingfisher es az etlap. A frissen facsart szon talan megrokonyodnek az otthoniak, hiszen ettol mindenki ova inti az indiaba utazokat, de mi itt mar minden szabalyt megszegtunk. Kesobb ezen valtoztatunk majd, de goa egyelore biztonsagos a tesztjeink alapjan. Ettunk nyers gyumolcsot es zoldseget, salatakat is, poharbol iszunk, evoeszkozzel eszunk, sot most mar a helyi vizzel mosunk fogat! Kerem a kedves olvasokat, hogy ezt mindenki csak a sajat felelossegere probalja ki es Goan kivul meg ugy sem!!!

A tengerparton indiai ferfiak edes kis csoprtjai flangalnak fel, s ala. Nehanyan egymas kezet fogjak seta kozben. Ez itt termeszetes. A hosszu nelkulozese a noi nemnek egyfajta sajatos intimitast teremt a fiatal ferfiak barati viszonyaban. Nem melegek, csak baratok, onnan is latszik ez, hogy amint elhaladnak az Era vagy az Andi kozeleben ugy forgatjak a fejuket, hogy nehanyan el is taknyolnak a homokban. Szerintem a legtobbjuk csak bikinis feher noket nezni jott ki.

Halaszok tobboranyi megfeszitett munkaval rancigaljak lassan partra a sokszaz meter hosszu haloikat. Korulottuk tenfergunk, lassuk mi lesz ma az etlapon!
A kisebb halakat otven meterre a viztol kis kunyhok elott szaritjak a napon, csak ugy a foldre omlesztve. Az illatok itt nem csabitanak halfogyasztasra. A halak felett halo a madarak ellen, benne log egy doglott varju, Negy nap mulva is ugyanott log, persze hova is menne mar szegeny...

Einstein modositott gravitacios elmeletenek, mely a tomegvonzast is magyarazza, szep peldajat lathatjuk. Era es Andi belehemperegtek egy kisebb tengervizes pocsolyaba es lass csodat! Az osszes indiai ferfinak eppen arra akadt dolga, lassan a kereskedelmi utvonalak is ott keresztezik egymast, szerintem nemsokara fektetik a sineket is!

Elfelejtettem megemliteni, hogy az osszes napagy ingyenes, ez a barok, ettermek szolgaltatasa.
Felallok es gondolatban jol beintek eszaknyugat fele! Nesze neked Saint Tropez es Cannes!

Nincsenek megjegyzések: