2008. január 26., szombat

Egy ujabb expedicio

Palolem gyonyoru. A sziklak, a kis szigetecskek es a tropusi dzsungel oleli at a lustan, kelyesen elterulo, nyujtozkodo oblot. A palmafak olyan szoros sorfalat alkotnak a parton, hogy csak nagy duzzogva engedik be maguk koze a kis kokusz bungallokat.

A mi kis bungink teraszara is palmalevelek kozott bujkalva vezet az ut. Felkotjuk hintaagyainkat, huppanunk es kejesen szemleljuk a gyonyoru kis kertet, mogotte a vegtelen vizzel.

Ejjel a szunyoghalos baldahint lebegteti a kis ventillator, kivulrol pedig a hullamok ringato moraja. Az ember ilyenkor azt a hulyeseget gondolja, hogy ez pont olyan, mint a filmeken, vagy a paradicsomban. Ennek a kijelentesnek itt akkora az ertelme, mintha az Eiffel Torony elott allva igy kialtanank: "Ez pont olyan, mint Parizs!"

Az obol eszaki vegen autobusz nagysagu kerek kovek szetdobalt csoportjai, minyha egy orias szerzetesnek kibomlott volna az imafuzere. Andi es Laci itt jogazik reggel. A husz eve itt elo mester meg napfelkelte elott megkezdi az orat. Harom ora elteltevel kerulnek elo, fulig er a szajuk es ki vannak cserelve most mar fizikailag is, a lelkuk mar reg kicserelodott. Eraval nekivagunk es futunk egy kiadosat az obol korul oda-vissza. Na! Megy ez meg! Mondja is a Kukac, hogy ezentul a futogepen ez fog lebegni a szeme elott.

Expediciot szervezunk!!!

Velunk szemben van egy vonzo sziget, apalykor at lehet gazolni a kb. 50 meter szeles szoroson. Allitolag rengeteg , a kulonbozo etkekkel tomheto majom el rajta. Aterve megint a jo kis agrol-agra, korol-kore kapaszkodas felfele. Vegignezek magunkon es elfog a rohoges...
Oszinten szolva volt mar pelda nalunk jobban szervezett expediciora tortenelem folyaman!
Mindannyian papucsban klaffogunk, Andi mezitlab, nagyokat szisszenget. A bozot ellen is remek a vedofelszerelesunk, bikinik es furdogatyak araszolnak egymas utan.

Lehet, hogy a ruhazat hagy nemi kivannivalot maga utan, de az en felszerelesem peldaul tokeletes. Jobb kezemben egy ures sorosuveg, mar reg megittam, nem tudom, mi a szarnak cipelem. Bal kezemben egy madarlatta kesudios zacsko. Ezt szanom ujdonsult majom barataim kenyeztetesere. Andinal is van vagy egy kilo, a tura vegere a kesudio a fulunkon folyik ki, mert a majmok bizony pont szarnak a fejunkre. Egyet lattunk, volt vagy ketszaz meterre egy fa tetejen., illetve szegeny Kukac meg ezt sem latta.

A maradek cuccot otthagyjuk a sziget legmagasabb pontjan rogtonzott kis kooltaron. Rajta a felirat: "Adj, ha tudsz, vedd el, ha szukseget szenvedsz!" Szep gondolat. A ko vajuban van vagy tizenot rupia, mellette egy pohar, benne dohany, papir es ongyujto.

Atvagunk a sziget tulso oldalara es az egyre surubb dzsungel egyszercsak veget er. Es akkor bummm... ez az allunk volt. Ott allunk a tenger fole magasodo szazmeteres sziklaszirtek egyiken. Lemaszok egy kis teraszra... Kukackam uvoltozik velem. Barmilyen igeretes a naplemente innen, meghatralunk, mert a lejtos terasz peremekrol nagyon vonzz a melyseg.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy ennyiszer tudtok jelentkezni!!!!!!! Várom a fejleményeket továbbra is! Jól kimozdít a mindennapokból, mikor olvashatlak benneteket! Pusza

Évi írta...

Most már tudok neked is írni.Nagyon jó hogy ez az út létrejött mert így legalább újra elkezdtél írni.Írj,Írj, Írj.Millió puszi Mama

Kyra írta...

Szia!Olyan szepen tudsz fogalmazni uncsiteso! Emlekszem amikor 12 eves voltam es te irtad meg a sulimhoz a verselemzest!(Van egy mondat amire meg most is emlekszem!)A tanarno masnap dobott egy hatast amikor felolvastam, mondta hogy Kyra ezt nem te irtad, de nagyon nagyon szep!:)) Millio puszi! Oszi meg lett megint szeretgetve!

chris írta...

Edesek vagytok!

Remek ilyen nepes rajongotabornak irni! Amint hazaertem szervezek egy iro-olvaso talalkozot!!!
:-))
Most, lehet, hogy egy ideig nem lesz lehetosegunk netkozelbe kerulni, mert Keralaban sokat leszunk kulonbozo vizi alkalmatossagokon. Azert majd probalkozunk!

Puszi!!!

Arduinna írta...

hajrá, hajrá!!!!! tök jól írsz, Chris! várom a folytatást én is!