2008. május 12., hétfő

Lefele...(11-12. nap)

Jovunk egyre csak lefele. Mar egyet aludtunk a nagy atkeles ota. Eraval egy kicsit unnepeltunk az este nemi Khukri Rum tarsasagaban, de sajnos Andi nem tudott teljes egeszeben velunk tartani. A rengeteg fajdalomcsillapito, amit a terde miatt szed, ugy tunik, hogy egy kicsit kikeszitette a gyomrat.

Jovunk lefele... Az egyik szemem sir, a masik nevet. Nevetek, mert meg bennem van az egesz tegnapi nap. Meg velunk van mind az az orom, lelkesedes, ahitat es meghatottsag, melyet tegnap erztunk. Mindehhez hozzaadodik a gyonyoru reggel, a szikrazo napsutes, a taj igezo szepsege.

Es kozben egy kicsit sir a lelkem, mert tul vagyunk a csucson. Megcsinaltuk, de igy most mar lefele vezet az ut, megha megannyi szepseg var is rank. Lefele megyunk... a hegymaszas az egyetlen sport, melyet nem lehet a csucson abbahagyni.

Andinak teljesen kesz van a terde, alig huzza magat. Becsuletere valjek, hogy megcsinalta az atkelest. Mar a tura negyedik napjan erezte, hogy itt baj lehet, de csak gyurte-gyurte a tavokat. A hagohoz 1 km szintkulonbseget kellett emelkedni es meg aznap 1,6 kilometert sullyedni a masik oldalon. A lefele menet kesziti ki a legjobban, de most mar a felfele es az egyenes is alig megy szegenynek. Nyilvan nem tesz jot neki, mint ahogy mi is teljesen szetesunk tole, az a 20 kilometer, melyet egy jelenleg kiszaradt, kavicsokkal es kovekkel boritott folyomederben teszunk meg. Ha eddig meg egyben voltunk valamennyire, itt teljesen darabokra hullunk. A kovek miatt minden egyes lepesnel mas-mas iranyba fordul ki a labfej, a boka, a terd. Izuletek es izmok kuzdenek az eletben maradasert. Es ma meg nem tudjuk, csak sejtjuk, hogy holnap ugyanebben a mederben teszunk meg 23 kilometert.

Azt viszont mar csak ketten...

Andi feladni kenyszerul. Meg idejeben tette, jo dontes volt. Meg egy ilyen nap az egeszseget tette volna kockara. A par eve, hirtelen lelkesultsegbol, komolyabb felkeszules nelkul lefutott maraton ismet bosszut allt.

Reggel hetkor szomoruan figyeljuk, ahogy egy 16 szemelyes, valoszinuleg taviranyitasu jatekrepulovel igyekszik kiemelkedni a Himalaya lancai kozul.

Bye-bye Andika! Egyel-igyal helyettunk is a szivunkhoz oly kozel allo Pokharaban. Het nap mulva talalkozunk!

Nincsenek megjegyzések: