2008. február 9., szombat

Keralan backwaters

Arrol beszelgetunk, hogy mennyire stresszes az elet, de azert most viszonylag jol vagyunk. Hogy ezt leellenorizzem, Pittike pulzusat vizsgalgatom...
Oooo, Pittike... nadon stesszes szegenke, majd Kittianka segit nekije:
Hunyd le a szemed, lelegezz melyeket, lazulj el... Gondolj valami szepre, vlami kellemesre..., varj segitek... kepzeld el a kovetkezot, koncentralj arra, amit hallasz:

Lagy szello lebben at a latohatart betolto rizsfoldek felett, nem allja utjat mas, csak a vegtelenbe nyulo, szelesen terpeszkedo csatornak partjan teblabolo kokuszpalmak sora. Zizzennek a palmalevelek, erett kokuszdiok lognak a lakohajo fole, finom hullamok ringatjak gyengeden. A tat fedett, szalon kenyelmu teraszan terpeszkedsz egy oblos nadfotelben, labad az asztalon...
Szemed elidozik a ringatozo vizijacintokon es orias lotuszleveleken lustalkodo madarak sokfelesegen...
Bal kezedben egy pohar sor, a hus uveg paras oldalan barazdat huz a legordulo vizcsepp...
Jobb kezedben indonez dohany... a szegfuszeges fust tancot jarva keveredik a hatso fedelzet felol szallo fokhagymas tigrisrak illataval.
Buddha Bar szol a hatterben, korulotted barataid, oledbe szerelmed ebenfekete haja terul...
Ez az, most mar ellazultal.

Ebredj fel, megnyugodhatsz... ez a valosag! Remelem, minden almod valora valt!

Hat igen, ez a keralai lakohajos utazas mindenkeppen nagy kihivasokat tamaszt elenk!

Masnap egy kisebb hajocskat berelunk, hogy bejarhassuk az egeszen szuk kis csatornak halozatat is. Egeszen masfajta elmeny, a lelekvesztonk alig tud utan vagni maganak a vizijacintok, lotuszok altal teljesen befedett vizfeluleten. Testkozelbol latjuk az itt eloket mindennapi tevekenysegeik kozben. Van aki eppen gondosan furdik, fogat mos a vizben, masok edenyeket tisztitanak, vagy eppen ruhakat dongolnek, gyerekek hancuroznak, az iskolasok makulatlan egyenruhaban igyekeznk haza a kis toltesek tetejen. Szinte az osszes haz, visko, kunyho tarva-nyitva all, sok helyen nincs is ajto, igy akaratlanul is belatunk mindenhova. Kicsit olyan, mintha mindenhol vendegeskednenk egy par masodpercre. Elvarazsol az allandoan valtozo elokepek/eletkepek sora.

Masnap el kell valnunk Ildikotol es Pittiketol, ok eszak fele veszik az iranyt, varj rajuk Rajasthan tartomany, minket is var, de meg turelmesnek kell lennie egy kicsit.
Gyors a bucsu, rohannak a repterre. Megint elmegy valaki. Ugy telt el egy ujabb het, hogy szinte eszre sem vettuk a tortenesek kozepette. Hihetetlen jo ilyenkor belegondolni, hogy meg boven van hatra!

1 megjegyzés:

Évi írta...

basszus,most először gördültek ki a könnyeim,ahogy olvastam Pittike ellazulását.mama